Hof verwerpt claims N.Technology tegen FIA

Het Franse hof heeft de claims van N.Technology tegen de FIA afgewezen. Het bedrijf claimde dat de selectieprocedure voor nieuwe teams in de sport niet op eerlijke wijze was verlopen.

N.Technology was een van de nieuwe teams die meedongen naar een plaatsje op de Formule 1-grid voor 2010. Deze slots voor de grid gingen uiteindelijk naar Campos Meta, US F1 and Manor Grand Prix. Hierop werd door het moederbedrijf van N.Technology, MSC, een rechtszaak aangespannen tegen de FIA. De hearing ervan vond plaats op 13 oktober, maar de uitspraak was pas dinsdag. Het bedrijf was niet bereikbaar voor commentaar.

Door het wegvallen van BMW Sauber ontstond er nog een plaats op de grid. Deze werd uiteindelijk ingevuld door Lotus F1. N.Technology deed op dat moment niet meer mee aan de procedure, omdat het net zoals een aantal andere teams al teruggetrokken had van de reservelijst.

Update

De uitspraak in de zaak van N.Technology tegen de FIA blijkt nog niet officieel te zijn. Later deze week wordt deze wel bekend gemaakt.