Seedorf is niet meer bezig met Oranje

Bij AC Milan is Clarence Seedorf één van de belangrijkste spelers. De 33-jarige middenvelder houdt zich in Italië echter met meer dingen bezig.

Zo heeft de Nederlander een talentmanagementkantoor, een foundation en is hij technisch adviseur van 'zijn' AC Monza. "Al mijn activiteiten zijn doordrenkt met dezelfde filosofie", zegt de middenvelder hierover in Sportweek. "Het gaat om talent goed en eerlijk begeleiden. Ik wil better champions, betere kampioenen. Met betere rolmodellen kun je impact op de wereld hebben."

Inmiddels gaat het met zijn werkgever Milan een stuk beter. Na een zwakke seizoensstart zijn de rossoneri flink geklommen in de Serie A. Bovendien werd er onlangs met 2-3 gewonnen bij Real Madrid in de Champions League. Seedorf blijft ambitieus. "Ik wil nog wel voor de vijfde keer de Champions League winnen. Dat kan met AC Milan."

Het Nederlands elftal blijft een gesloten boek. "Mijn dromen zijn gericht op andere dingen. Als mijn ploeggenoten weggaan voor de nationale ploeg, ga ik aan de slag met andere dingen. Mijn gezin en mijn foundation. Er is geen tijd om erover na te denken."