Nibali mocht niet naar Team Sky

Vincenzo Nibali heeft zijn droomtransfer naar Team Sky in rook op zien gegaan doordat zijn huidige ploeg Liquigas niet mee wilde werken. De Italiaanse wielrenner zou bij de nieuwe ploeg kopman worden, maar moet zijn huidige contract nu uit gaan dienen.

"Ik heb er altijd van gedroomd om kopman te worden van een formatie, dus ik vroeg Liquigas mijn contract te ontbinden. Maar ze lieten me niet gaan," zei Nibali tegen Cyclingnews. Bij Liquigas is hij de vierde kopman naast Ivan Basso, Roman Kreuziger en Franco Pellizotti. "Misschien zijn er iets te veel kopmannen, maar ik zal nog zeker één jaar alles geven voor Liquigas. Ik ben heel tevreden over 2009, opnieuw heb ik progressie geboekt."

De 24-jarige Nibali werd in 2009 onder meer zevende in de Tour de France. "Dat is vier plaatsen hoger dan Ivan Basso op die leeftijd. Ik weet nog niet of ik volgend jaar opnieuw de Tour doe, misschien rijd ik wel de Giro. Maar voorjaarsklassiekers genieten ook mijn belangstelling, ik ben zeker geïnteresseerd in de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik."