Uitslagen Italië speelronde 12

In Italië werd dit weekend de twaalfde speelronde afgewerkt. Hieronder vind je de uitslagen, stand, topscorers en het programma van de volgende speelronde.

Internazionale - AS Roma

Internazionale heeft in Giuseppe Meazza niet weten te winnen van AS Roma. De ploeg van trainer José Mourinho stelde voor eigen publiek te teleur met een 1-1 gelijkspel. Inter, met Wesley Sneijder op de bank, kon niet imponeren tegen middenmoter AS Roma. De Romeinen waren naar Milaan afgereisd zonder de geblesseerden Juan, Daniele De Rossi en Francesco Totti.

De ploeg van Claudio Ranieri bleek echter alsnog in staat tot een verrassing. Mirko Vucinic zette de bezoekers al vroeg op voorsprong. De Montenegrijn kopte vanuit een voorzet van Marco Motta de openingstreffer binnen. Inter nam vervolgens het initiatief in handen, maar werd zelden gevaarlijk.

Na rust bleef het een matig duel, waarin de thuisploeg wel de gelijkmaker wist te maken. Samuel Eto'o profiteerde van matig uitverdedigen van Roma door de bal in de verre hoek te schieten. Inter blijft ondanks het gelijkspel koploper. De mannen van Mourinho hebben een voorsprong van vijf punten op nummer twee Juventus.

Lazio Roma - AC Milan

AC Milan is op stoom. De ploeg van Leonardo won vanmiddag met 1-2 van Lazio. Door deze zege klimt Milan een plek op de ranglijst doordat Sampdoria met 2-0 onderuit ging tegen Cagliari. Klaas Jan Huntelaar kwam niet in actie voor Milan.

Na 35 minuten ging Milan al met 0-2 aan de leiding. Thiago Silva en Pato waren de doelpuntenmakers. Het doelpunt van Silva bleek niet zijn enige deze middag. In de tweede helft maakte hij de wedstrijd weer spannend door de bal in het eigen doel te jagen. Lazio wist niet meer tot scoren te komen waardoor het bleef bij 1-2. Milan komt door de overwinning op de derde plaats.