Uitslagen Spanje speelronde 10

Gisteren werd in Vicente Calderón de Madrileense Derbi gespeeld. Klik hier voor een verslag van die wedstrijd, en kijk hieronder voor een overzicht van speelronde 10.

Barcelona had voordat de Madrileense derby überhaupt van start ging de kans om de voorsprong te vergroten naar vier punten, en daarmee de koppositie veilig te stellen. Daarvoor moest het thuis winnen van Mallorca. De eilandbewoners doen het dit seizoen goed, maar vooral door goede thuisresultaten; het won uit nog niet. Barcelona daarentegen verloor thuis nog geen punt, en met een B-opstelling (Guardiola hield Messi, Xavi, Iniesta en Dani Alves op de bank) koerst Barça vrij makkelijk ook naar een zege tegen Mallorca. Pedro mocht in de basis beginnen en scoorde tweemaal voor rust. Tussen zijn treffers door maakte Nunes nog wel gelijk, maar Thierry Henry zorgde voor de 3-1 ruststand. Na rust mocht Messi invallen, en vanaf elf meter maakte hij Barcelona's vierde. In blessuretijd bepaalde Alhassane Keita de eindstand op 4-2.

De subtopper van de week stond in Sevilla op het programma. Daar kwam Villarreal namelijk op bezoek, en de gele duikboot was al drie duels op rij zonder puntverlies, daar waar het voor die korte reeks nog zonder zege zat. Sevilla daarentegen had vijf punten verspeeld in de laatste drie competitieduels en hoopte tegen Villarreal weer een zege te kunnen boeken. Dat leek al snel te gaan lukken, aangezien Luís Fabiano het net vond in de negende minuut. Villarreal werd echter beter en kwam langszij via een knappe goal van Robert Pirès. Ook na rust waren de bezoekers beter, en David Fuster schoot prompt de 1-2 binnen. Onder leiding van Fabiano stelde Sevilla vervolgens toch orde op zaken. De Braziliaan knalde eerst zelf de gelijkmaker binnen, alvorens invaller Frédéric Kanouté Sevilla de drie punten bezorgde.

Valencia kreeg promovendus Real Zaragoza op bezoek, en maakte voor rust al korte metten met de illusies van de bezoekers in Mestalla. Juan Manuel Mata opende de score na zeventien minuten, en Liga-topscorer David Villa was vijf minuten voor rust trefzeker voor de 2-0. Nog geen twee minuten later zorgde Pablo Hernández voor de beslissing. Na rust liet Valencia de teugels wat vieren, en dat resulteerde op driekwart van het duel nog in een tegengoal van Abel Aguilar. Toch zouden de drie punten bij Valencia blijven, hetgeen de club de vierde positie in La Liga opleverde. Deportivo sloot aan bij de top door uit bij Getafe een knappe zege te behalen. Ongeschonden kwamen de bezoekers echter niet van het veld. Al snel na de 0-1 van Mista mocht Riki met twee keer geel inrukken. Terwijl Getafe naarstig op zoek was naar de gelijkmaker zorgde Filipe in de tweede helft voor de uiteindelijke 0-2 eindstand. Depor mocht alleen slechts met negen man het feestje vieren; ook Sergio kreeg rood, alsmede trainer Miguel Ángel Lotina.