Atteveld: "We waren het spoor bijster"

ADO Den Haag ging vanmiddag hard onderuit in de thuiswedstrijd tegen PSV (1-5). Daarnaast lieten ook de fans van de Haagse club weer eens op negatieve wijze zien. Raymond Atteveld, trainer van de Hagenaren, was in elk geval duidelijk in zijn analyse.

"We waren het spoor vanaf het begin bijster," was de duidelijke taal van Atteveld, die iets minder blij was met de twee rode kaarten voor respectievelijk Ricky van den Bergh en Lex Immers. "Ik heb die situaties misschien wat anders beoordeeld dan de scheidsrechter."

Het ging de oefenmeester echter wel te ver dat zijn spelers verantwoordelijk zouden zijn voor het rumoer op de tribunes. Roelof Luinge, de arbiter van dienst, besloot de wedstrijd in de tweede helft stil te leggen, vanwege kwetsende spreekkoren. "Ik zie dat niet zo," legde Atteveld uit. "Als Luinge beweert dat het wel zo is komt dat voor zijn rekening. Natuurlijk kunnen spelers invloed hebben op datgene wat er op de tribunes gebeurt. Bijvoorbeeld was het sussen betreft. Bij deze wedstrijd denk ik echter dat we de zaken los van elkaar moeten zien."

Luinge was in elk geval zeker van zijn zaak en twijfelde niet over zijn beoordelingen. "De rode kaarten waren in beide gevallen voor opzettelijke en zware overtredingen. Dan is er maar een straf mogelijk," lichtte hij toe. Ook blikte hij nog kort terug op het tijdelijk stil leggen van het duel. "Na twintig seconden gaf ik de eerste gele kaart en toen begonnen de spreekkoren al. In de tweede helft werden ze massaal en langdurig. In zo'n geval behoor ik deze stap te nemen."