Uitslag Chelsea - Manchester United

Om 17:00 uur stond in Engeland het duel tussen Chelsea en Manchester United op het programma. Chelsea was de gelukkigste door een doelpunt van John Terry in het laatste kwartier.

Terry kopte The Blues uit een spaarzame kans naar de zege. De verdediger was de sterkste in een luchtduel na een vrije trap van Frank Lampard. United-doelman Edwin van der Sar had vervolgens geen antwoord op de inzet van de aanvoerder van Chelsea.

Het was één van de weinige opvallende momenten in een matige topper. Beide ploegen kwamen zelden voor het vijandelijke doel. The Mancunians hadden bij een countermogelijkheid een strafschop kunnen krijgen. Scheidsrechter Martin Atkinson zag echter niets in de overtreding van Terry op Antonio Valencia.

De bezoekers hadden een licht overwicht op Stamford Bridge, maar misten de scherpte voor het doel van Petr Cech. Wayne Rooney kreeg de beste kans voor United, zijn inzet werd ternauwernood door Cech van de lijn gehaald. Na de treffer van Terry ging de ploeg van Alex Ferguson nog op zoek naar de gelijkmaker, maar Chelsea behield de voorsprong tot het einde van de wedstrijd.

Chelsea loopt door de zege uit op Manchester United en heeft een voorsprong van vijf punten op The Red Devils en Arsenal. De ploeg van Arsène Wenger heeft een wedstrijd minder gespeeld dan de koploper.