De Zeeuw: "Nederlaag was onnodig"

Ajax leed zondag tegen FC Twente haar tweede nederlaag van het seizoen. Middenvelder Demy de Zeeuw noemde het 1-0 verlies in Enschede pijnlijk en onnodig.

"We waren denk ik over de hele wedstrijd de betere ploeg. Dan mag je in ieder geval niet verliezen. Vooral omdat deze nederlaag in mijn ogen niet nodig was. Ruiz mag bij dat doelpunt wel heel vrij inkoppen. Dat mag denk ik niet gebeuren. Het was ook jammer dat Pantelic al na een kwartier met een blessure moest afhaken. Hij laat andere spelers beter voetballen," zei De Zeeuw die zich in de tweede helft moest laten vervangen door Siem de Jong wegens een knieblessure. "Ik verdraaide mijn knie. Ik kon echt niet meer verder."

Ajax zag na de nederlaag de achterstand op Twente groeien tot zes punten. De Zeeuw denkt dat de Amsterdammers nog niet uitgeschakeld zijn in de titelstrijd. "Je moet niet vergeten dat we PSV, FC Twente en AZ na de winterstop nog op bezoek krijgen. We hebben al heel veel moeilijke uitduels gehad. Maar FC Twente gaat dit seizoen ook niet heel vaak verliezen. Daarom hadden we hier minimaal gelijk moeten spelen."