Contador: "Sportieve toekomst staat voorop"

Alberto Contador slaagde er gisteren voor de tweede keer in om de Amstel Curaçao Race, de laatste wedstrijd van het wielerseizoen, op zijn naam te schrijven. Vervolgens blikte de Spanjaard met verschillende media vooruit op 2010.

"Ik heb nog niets getekend. Bij Astana is de structuur veranderd, maar alle opties zijn nog open. Ik heb wel de indruk dat er schot in de zaak komt. Quick-Step blijft een mogelijkheid, maar meer kan ik daar niet over zeggen. Ik wil gewoon een ploeg die mij volgend jaar goed kan bijstaan in de Ronde van Frankrijk," was het eerste wat Contador naar buiten bracht.

"Naast Astana zijn er nog andere interessante mogelijkheden en dat helpt wel om rustig te blijven. Eén ding staat vast, ik zal me niet laten leiden door de financiële aspecten, mijn sportieve toekomst primeert."

Daarnaast baart de kasseinrit, die in de Tour de France van 2010 is opgenomen, Contador geen zorgen. "Met Discovery Channel heb ik de kasseien in Vlaanderen al bedwongen. Het was geen prettige ervaring. Maar met het oog op de Tour 2010 zal ik er opnieuw werk van moeten maken. Geloof mij maar, ik zal heel veel trainen op de kasseien."