Koeman: "Positie Romero nog niet ter discussie"

Vanmiddag staat de competitiewedstrijd AZ - Feyenoord op het programma. En bij de landskampioen zullen de ogen gericht zijn op de Argentijnse doelman Sergio Romero. Romero is geen schim meer van vorig seizoen, waarin hij veel indruk maakte.

Afgelopen woensdag, in de Champions League-wedstrijd tegen Arsenal, ging Romero bij de eerste tegengoal van de Engelsen in de fout. "Ik heb vrijdag weer met Sergio gezeten. Hij wint dit seizoen geen wedstrijden voor ons. Het zijn geen grote blunders die hij maakt, maar met zijn klasse moet hij meer kunnen. Natuurlijk heeft iedereen recht op een keer een mindere wedstrijd, maar dit mocht geen goal zijn," aldus Koeman.

En ook al is hij geen schim van de doelman die hij vorig seizoen was, zijn positie staat niet ter discussue aldus Koeman. "Een keeper vervangen is wat anders dan een veldspeler wisselen. Het heeft namelijk veel meer consequenties als je daartoe overgaat. Ik probeer het elftal zoveel mogelijk houvast te geven, het gaat om rendement. Sergio wéét dat hij minder is en is zelfkritisch. Het is moeilijk vast te stellen waar het aan ligt. Het kan liggen aan tien procent meer of minder beleving, of attentie."