[SF] Uitslag Race 1 Jarama

In de een-na-laatste race in de Superleague Formula heeft Nederlander Yelmer Buurman in Spanje voor Anderlecht gewonnen. Sébastien Bourdais die pole had gepakt werd tweede en Giorgio Pantano derde.

Bourdais kwam goed van zijn plek en reed al snel ver vooraan. Achter de Fransman raakten enkele coureurs van de baan, zoals Kasper Andersen (FC Midtylland) en Esteban Guerrieri (Olympiacos). De race was over voor eerstgenoemde.

Nederlandse Chinees Ho-Pin Tung kon voor Galatasaray ook niet tot een mooi resultaat komen. Hij reed lang op een derde plaats maar kende verderop in de race remproblemen en moest zijn auto in de pit parkeren. Dat leverde Tung wel de derde startplaats op in Race 2.

Bourdais had ondertussen vijf seconden voorsprong opgebouwd maar maakte in de zevende ronde een foutje waardoor Buurman tot op twee tienden van de Fransman kon komen. De noodzakelijke pitstops werden gemaakt en Bourdais kwam een ronde eerder binnen dan de Anderlecht-rijder. Buurman wist net achter de coureur voor Sevilla FC weer op de baan te komen en wist bij de eerste bocht al zijn wagen aan de binnenkant ernaast te zetten. Daarmee dwong de Nederlander Bourdais om een fout te maken en hij kon hem voorbij steken.

Daarop nam Buurman een voorsprong op de rest en omdat Bourdais een slechte tweede stint kende, won de Nederlander makkelijk met ruim veertien seconden op de tweede plaats. Achter Bourdais werd Pantano op dertig seconden gezet door Buurman.

En terwijl Buurman onderhand zijn overwinning al vierde, was Antonio Pizzonia minder fortuinlijk. Toen de Corinthians-coureur in de dertigste ronde voorbij probeerde te komen aan Julien Jousse raakte Pizzonia de Fransman en liep daarbij een lekke band op. Pizzonia bleef een ronde later op de ideale lijn rijden en toen Jousse hem voorbij wilde, blokkeerde de Braziliaan bij het verdedigen en de Fransman knalde achterop. Daarbij werd de achtervleugel van Pizzonia eraf gereden. Dat Pizzonia daar niet blij mee was, liet hij merken door Jousse een klap op zijn helm te geven.

Als vierde kwam Craig Dolby (Tottenham Hotspur) over de streep waarmee de Brit kostbare punten pakte voor het kampioenschap. Daardoor is het verschil met Adrián Vallés nog maar 39 punten. De Spanjaard zal in Race 2 vanmiddag goed zijn best moeten doen om voor Liverpool FC de titel veilig te stellen.

Race 2 in Jarama, Spanje, start vanmiddag om 12:30 uur.


Uitslag Race 1 Jarama

Pos. CoureurTeam Tijd
1 Y. Buurman Anderlecht 46:32.409
2 S. Bourdais Sevilla FC + 14.048
3 G. Pantano AC Milan + 30.729
4 C. Dolby Tottenham Hotspur + 35.924
5 M. Wissel FC Basel + 39.164
6 T. Gommendy FC Porto + 53.145
7 A. Valles Liverpool FC + 53.742
8 E. Guerrieri Olympiacos + 56.171
9 N. Panciatici Olympique Lyonnais + 1:00.262
10 J. Martin Rangers FC + 1:04.524
11 E. Bernoldi Flamengo + 1:13.243
12 C. van Dam PSV Eindhoven + 1:16.659
13 P. Petiz Sporting Clube de Portugal + 1 ronde(n)
DNFA. Pizzonia Corinthians + 3 ronde(n)
DNFJ. Jousse AS Roma + 3 ronde(n)
DNFH. Tung Galatasaray + 27 ronde(n)
DNFM. de Villota Atletico de Madrid + 33 ronde(n)
DNFK. Andersen FC Midtjylland + 34 ronde(n)


Startopstelling Race 2 Jarama

Pos.CoureurTeam
1K. Andersen FC Midtjylland
2M. de Villota Atletico de Madrid
3H. Tung Galatasaray
4J. Jousse AS Roma
5A. Pizzonia Corinthians
6P. Petiz Sporting Clube de Portugal
7C. van Dam PSV Eindhoven
8E. Bernoldi Flamengo
9J. Martin Rangers FC
10N. Panciatici Olympique Lyonnais
11E. Guerrieri Olympiacos
12A. Valles Liverpool FC
13T. Gommendy FC Porto
14M. Wissel FC Basel
15C. Dolby Tottenham Hotspur
16G. Pantano AC Milan
17S. Bourdais Sevilla FC
18Y. Buurman Anderlecht