Brawn: "Deelname USF1 mogelijk in gevaar"

Omdat het nieuwe USF1-team nog geen enkele crashtest heeft uitgevoerd, komt daardoor de deelname in 2010 in het Formule 1-veld in gevaar. Dat zegt Brawn GP-baas Ross Brawn. Andere teams zijn al weken of zelfs maanden daarmee bezig.

De tests moeten uitgevoerd worden op nieuwe en te gebruiken componenten, maar USF1 heeft nog geen enkele test gedaan om die uit te proberen. Brawn voorziet dan ook dat het onwaarschijnlijk is dat het nieuwe team door de officiële crashtests komt. "Wij zijn al twee maanden bezig met het testen van de nieuwe auto om klaar te zijn voor de officiële test. Een nieuw team zou hetzelfde moeten doen nu als ze klaar willen zijn voor het begin van het nieuwe seizoen", zei de Brit als reactie op publicaties in diverse Duitse media.

Michael Schmidt, journalist van Auto Motor und Sport, gaat zelfs zo ver dat hij de kans dat USF1 volgend jaar op de grid staat "nul" noemt. De geruchten gaan dan ook dat het team van USF1 alleen maar in heeft getekend op de beperkte lijst van deelnemers om de plaats te verkopen aan de hoogste bieder. Teambaas van USF1, Peter Windsor, was de enige die niet tegen een doorverkooprecht van een startplek op de grid van 2010 was.