Keisse aangeslagen door zelfmoord De Fauw

De Belgische baanwielrenner Iljo Keisse is zwaar aangeslagen door de zelfmoord van zijn collega Dimitri De Fauw. De twee trainden en reden vanaf hun jeugd samen.

"Hier ben ik echt niet goed van", aldus Keisse, die afgelopen weekend samen met De Fauw en Gianni Meersman terugreed naar België na een wedstrijd in Grenoble. "Ik heb gans de nacht gereden en heb niets abnormaals gemerkt. Hij vertelde gans de rit grappige anekdotes", vertelde Keisse verder.

"Toen ik hem woensdagochtend om acht uur afzette aan de McDonalds in Evergem, waar zijn vriendin hem stond op te wachten, wuifde hij nog. Hij ging me bellen om te gaan trainen voor de Zesdaagse van Gent. Ik zal dat telefoontje nooit meer krijgen. Ik heb een vriend verloren."

Vanaf hun jeugd groeiden de twee samen door naar de nationale ploeg. "De laatste jaren had ik wat minder contact met hem. Maar wanneer we elkaar zagen was het pure lol. Na het ongeluk met Isaac Galvez was hij soms wel stiller dan gewoonlijk. Ik denk dat dat ongeluk door zijn hoofd is blijven spoken."