Uitslag FC Kopenhagen - PSV

PSV heeft goede zaken gedaan in de groepsfase van de Europa League. Na de 1-0 winst van twee weken terug, heeft de ploeg van trainer Fred Rutten vandaag gelijk gespeeld in en tegen Kopenhagen. Het werd 1-1.

In tegenstelling tot de wedstrijd van twee weken geleden, had Kopenhagen drie aanvallers opgesteld. Het leverde in het begin geen kansen op voor de thuisploeg. Het enige 'gevaar' wat het eerste kwartier opleverde was de overtreding van N’Doye op Afellay, die bestraft werd met een gele kaart. De eerste kans was alsnog voor de thuisploeg. Na een kluts bleef de bal leggen voor Nørregaard die hard uithaalde, maar de bal gekeerd zag worden door Isaksson.

Dat was het sein voor Kopenhagen om toch wat meer aan te zetten, waardoor de Eindhovenaren teruggedrongen werden op hun eigen helft. Het leverde na een half uur weer een schotkans op. Dit keer was het Kvist die een schot door Isaksson gered zag worden.

In de 40e minuut kreeg Kopenhagen een penalty toegewezen, nadat Pieters eeaan het shirt van N’Doye trok. Oud-Ajacied Grønkjær schoot de penalty binnen, waardoor PSV voor het eerst in zeven wedstrijden een tegendoelpunt had. Even later kon Isaksson wel de 2-0 voorkomen, doordat hij, na zwak verdedigen, kon redden op een schot van Grønkjær.

PSV begon sterker aan de tweede helft, maar verder dan schoten van Lazovic en Bakkal (voorlangs) kwam men eerst niet. De beste kans was voor Reis; na een mooie aanval door het midden met Lazovic en Afellay gleed de Braziliaan de bal net naast. In de 71e minuut was het toch raak voor PSV. Na een versnelling op rechts gaf Lazovic een lage voorzet, die door alles en iedereen werd gemist. Alleen de Hongaar Dzsudzsák kon zijn voet er nog achter krijgen en maakte de gelijkmaker.

PSV bleef daarna de druk opvoeren en Kopenhagen kwam er nauwelijks meer uit. Desondanks konden de Eindhovenaren niet echt gevaarlijk worden. De grootste kans was overigens nog wel voor Kopenhagen. Isaksson zat mis bij een corner, maar werd op de lijn gered door Lazovic. Hier bleef het bij, zodat de eindstand 1-1 was.

Karakteristieken

FC Kopenhagen - PSV 1-1
40’ Grønkjær (pen) 1-0
71’ Dzsudzsák 1-1

Toeschouwers: 16.000
Scheidsrechter: Hrinak (Slw)
Stadion: Parken
Gele kaart: N'Doye (FC Kopenhagen), Pieters, Engelaar (PSV)

Opstellingen

FC Kopenhagen: Wiland, Pospech, Antonsson, Laursen, Wendt, Kvist, Nørregaard (Sionko/84) , Hutchinson, Vingaard, N'Doye, Grønkjær (Santin/70)

PSV: Isaksson, Manolev, Rodríguez, Salcido, Pieters (Vukovic/80), Afellay, Bakkal, Engelaar (Toivonen/70), Lazovic, Reis (Simons/90+1), Dzsudzsák

Submitter:  Bron: FOK!sport