Brecht Kramer wil met Sven naar Spelen

Brecht Kramer maakte afgelopen weekend haar debuut tijdens het NK afstanden. De zus van Sven was actief op de 1.000 meter en liet uiteindelijk een zeventiende tijd noteren.

In haar prille carrière won Kramer als C-junior alles wat er te winnen viel. Daarna zakte de schaatsster echter ver weg. Nu is ze inmiddels bezig om haar oude niveau weer op te pakken en is ze actief bij de Friese selectie. Haar achternaam ziet ze overigens niet als nadeel, maar toch lijken de verwachtingen hooggespannen te zijn.

"Ik heb mijn achternaam nooit als nadeel gezien," liet Kramer in een reactie weten. "Ook niet als voordeel, trouwens. Of ik nou het zusje ben van Sven of niet, ik zou niet weten hoe Sven mij sneller kan laten rijden."

Toch kan haar grote broer het niet laten om zijn zusje van goede tips te voorzien. "Hij stelt zich niet op als coach hoor. Maar hij wil als grote broer graag dat zijn zusje hard rijdt. Zo hoort het ook. Maar ik moet het toch zelf doen."

Kramer is in elk geval niet van plan om té ver vooruit te kijken. "Samen met mijn broer naar de Winterspelen van 2014 in Sotchi. Dat zou heel mooi wezen," fantaseert ze. "En waarom niet? Ergens zit het in mij, anders zou ik er niet zoveel voor doen."