Verbeek: "Leren genieten van leuke dingen"

Het gaat onder het bewind van trainer Gertjan Verbeek erg voortvarend met Heracles Almelo. De Heraclieden staan zowat in de subtop in de Eredivisie en lijken maar door te denderen. Verbeek is echter op zijn hoede, want vrijdag moeten zijn manschappen tegen FC Groningen.

De noorderlingen staan dan wel op een lage positie op de ranglijst, maar Heracles zal niet zonder slag of stoot terugkeren met een driepunter. "FC Groningen is een stugge ploeg die goed spel soms niet uit weet te drukken in doelpunten", aldus Verbeek op de clubsite.

"De plaats waar ze nu staan is niet des FC Groningens. Ik heb ze bijvoorbeeld tegen AZ gezien, die hadden ze verdiend om te winnen, maar zij benutten zelf de kansen niet en in de slotfase scoort de tegenstander."

Verbeek weet exact wat zijn manschappen te wachten staat. "We zullen een getergd FC Groningen tegenover ons treffen. Als wij doen wat we moeten doen zijn we voor iedere tegenstander lastig te bespelen. FC Groningen zal ons in deze fase zeker niet onderschatten."

En ook waakt Verbeek voor nonchalance bij zijn eigen team, Heracles. "Als het goed gaat moet je de euforie wat temperen en extra kritisch zijn, maar aan de andere kant moet je ook leren genieten van de leuke dingen", besloot de oefenmeester.