Beenhakker haalt uit naar Poolse voetbalbond

Leo Beenhakker verliet in september zijn functie als bondscoach van Polen na een mislukte WK-Kwalificatie en een dispuut met bondsvoorzitter Gregorz Lato. Don Leo haalt nu in de Poolse kranten hard uit naar bond. Zo zou de bond talenten niet genoeg ondersteunen.

De huidige technisch directeur van Feyenoord bracht deze week een bezoek aan Warschau om zijn spullen op te halen. Hij vermeed daarbij de Poolse voetbalbond PZPN. In de plaats daarvan stuurde hij een brief naar een Poolse sportkrant om zijn mening over de nationale bond te uiten.

Vooral voorzitter Lato moet het daarin ontgelden. "Nergens ter wereld is er een bedrijf te vinden dat zoveel geld en het lot van zoveel mensen in de handen legt van iemand die zo slecht voor zijn functie is gekwalificeerd", schrijft Beenhakker donderdag in Przeglad Sportowy.

Beenhakker verwijt de Poolse bond en haar trainers dat ze niet goed omgaan met de talenten waarover ze beschikken. "Tijdens onze trainingskampen zag je hoe snel de spelers zich ontwikkelden", vertelde de voormalig bondscoach. "Maar in de Poolse competitie vielen ze al snel weer terug naar hun oude niveau." Beenhakker denkt dat als Polen de begeleiding verbetert het land tot de tien sterkste voetbalnaties van Europa kan gaan behoren.