Ecclestone geeft Silverstone deadline

Formule 1-baas Bernie Ecclestone heeft Silverstone nog 48 uur de tijd gegeven om de overeenkomst om de Britse Grand Prix te mogen organiseren, te tekenen. Mocht dit niet gebeuren dan zal de race van de kalender voor 2010 geschrapt gaan worden.

Ecclestone is al langere tijd in onderhandeling met de eigenaren van Silverstone over een nieuwe overeenkomst, omdat Donington Park de financiering voor 2010 niet rondkreeg. De geruchten wijzen er op dat het voorstel van de Brit aan het circuit bijna gelijk is aan het contract dat achttien maanden geleden afgewezen was.

De F1-baas zei dat er geen grote verschillen meer tussen beide partijen zijn. Daarom dringt hij er op aan om het contract te tekenen, anders kan Silverstone de Britse Grand Prix volgend jaar mogelijk vergeten. "Er zijn weinig verschillen meer tussen beide partijen, dus ze zouden moeten kunnen tekenen. Misschien zijn ze de pen kwijt, maar als ze die in de komende dagen niet terugvinden, dan is de mogelijkheid voorbij. Dan haal ik de race van de kalender en is er geen Britse Grand Prix waar over gesproken zal worden," zei de Brit tegen de Daily Express.