Williams verbetert F2-bolide voor 2010

Williams zal voor het nieuwe seizoen van de Formule 2 een aantal verbeteringen aan de auto's doorvoeren. De klasse is dit jaar na een afwezigheid van 24 jaar terug op de kalender gekomen. Andy Soucek is de opvolger van Mike Thackwell die in 1984 de laatste wereldkampioen was.

Voor volgend jaar wil Williams de auto 15% aerodynamisch efficiënter maken en 20% meer downforce laten genereren. Daarnaast zal de motor nu 425 pk gaan leveren, terwijl dit met de powerboost 480 pk zal worden. Tenslotte gaat het gewicht van de auto's met 25 kilogram naar beneden.

Het aantal race-evenementen gaat in 2010 omhoog van acht naar negen. Hierbij zal grotendeels de kalender van de WTCC gevolgd gaan worden. De coureurs zullen ook afreizen naar Marrakech waar in de straten gereden zal gaan worden. Het seizoen wordt geopend door een weekend op Silverstone. De veranderingen brengen wel een prijskaartje met zich mee, want het budget dat een coureur voor een van de 25 beschikbare plaatsen mee zal moeten nemen bedraagt 275.000 Britse ponden.

De wereldkampioen van 2010 zal net als Soucek een test bij Williams in een Formule 1-bolide winnen. De Spanjaard zal volgende maand op Jerez een dag gaan testen voor het Britse team.