Beckenbauer: "Robben durft een duel aan te gaan"

Na de 2-0 nederlaag deze week in de Champions League-wedstrijd tegen Girondis Bordeaux heeft Bayern München plaatsing voor de volgende ronde niet meer in eigen hand.

De president van Bayern, Franz Beckenbauer, zegt in zijn column in Bild dat het erop lijkt alsof de Duitse club bang is om fouten te maken. "Het lijkt er soms wel op of de spelers bang zijn fouten te maken. Het blijft toch wat paradoxaal. Bayern heeft heel veel goede aanvallers, zelfs enkele topaanvallers, maar komen niet of weinig tot scoren."

"Ze hadden tegen Bordeaux negentig minuten de tijd om te winnen, maar dan mag er niet geknoeid worden zoals Mark van Bommel dat deed bij de eerste tegengoal," aldus Der Kaiser. "Het is goed en mooi om dominant voetbal te laten zien, maar wat heb je aan zeventig procent balbezit als je achterin steeds rondspeelt?"

"Alleen met Arjen Robben in de tweede helft kwam er wat vaart in het spel. Hij is snel en durft een duel aan te gaan met zijn tegenstander en zorgt ook voor verwarring. Bastian Schweinsteiger kan dat ook, enkel heeft hij dat alleen aangetoond bij de nationale ploeg."