Räikkönen blikt terug op Ferrari-tijd

Kimi Räikkönen maakt niet langer onderdeel uit van het team van Ferrari. Na drie jaar gereden hebben voor het Italiaanse team, is er een einde gekomen aan zijn tijd bij het team. Hij zegt zelf veel goede herinneringen te hebben aan de tijd dat hij voor Ferrari racete, en geeft aan nu zijn blik op de toekomst te richten.

De Fin, zoals altijd kort van stof, zegt zelf over zijn afscheid bij Ferrari: "Dat was het dan.". Hij heeft goede herinneringen aan het zijn tijd bij Scuderia. "Bij de 'roden' heb ik de kans gekregen om mijn droom in vervulling te laten gaan"

"Ik heb veel goede vrienden gemaakt en geweldige momenten beleefd. Natuurlijk verliep dit jaar niet volgens plan, maar dat soort momenten heb je nou eenmaal in de autosport. We waren gewoon niet competitief", aldus Räikkönen.

De Fin wil niet te lang stilstaan bij het verleden: "Mijn blik richt zich nu op de toekomst. Ik zit nu negen jaar in de Formule 1 en ik wil nog steeds races en kampioenschappen winnen. Maar ik blijf alleen als ik een auto krijg waarmee ik dat doel kan bereiken. Hoe dan ook staat vast dat ik Maranello met goede herinneringen ga verlaten."

Wat Räikkönen in 2010 gaat doen, is nog niet duidelijk. Brawn GP heeft wel interesse, maar vindt de Fin veel te duur.