FIA bezorgd over vertrek Toyota en Bridgestone

De internationale autosportfederatie FIA is bezorgd over het vertrek van bandenfabrikant Bridgestone en het team van Toyota uit de Formule 1. Waar Bridgestone het bestaande contract (tot eind 2010) uitdient, vertrekt Toyota terwijl het zich net voor drie jaar verbonden had aan de F1.

De FIA wil nu snel opheldering van Toyota waarom het uit de Formule 1 vertrekt. Ook wil het weten hoe het zit met de rechtspositie van Toyota, omdat het van invloed is op welk team volgend jaar het dertiende team is in de sport, Qadbak of de door Toyota verkochte renstal.

Verder wijst de FIA er op dat de autosport niet ontkomt aan de wereldwijde economische crisis. Daarom heeft de autosportbond ingezet op kostenbesparingen. Hierbij is geaccepteerd dat de teams het voortouw namen op voorwaarde dat ze zich voor langere tijd aan de sport zouden verbinden. Het vertrek van Toyota is voor de FIA een bevestiging dat de originele kostenbesparingen van belang waren en daarom zal de autosportbond op verdere kostenreducties blijven hameren.