Almere nieuwe thuishaven Oranje-volleydames

De stad Almere is de nieuwe thuishaven van de Nederlandse volleybaldames. Daarvoor werd vanmorgen een handtekening gezet door de betrokkenen.

Die handtekeningen werden, onder toeziend oog van de wethouder van Almere, Arno Visser en gedeputeerde van de provincie Flevoland John Bos en directeur van de Nevobo Marcel Sturkenboom, gezet op het grote spandoek dat in de zaal van het Topsportcentrum in Almere hangt, met daarop de tekst: 'Flevoland en Almere, thuisbasis van het nationale damesvolleybalteam'.

Dit alles naar aanleiding van het nieuwe winterprogramma van de nationale damesvolleybalselectie. In dit winterprogramma worden dagelijks trainingen afgewerkt met een groep met jonge, talentvolle volleybalsters. "Dit is eigenlijk de volleybalacademie van het Nederlandse damesvolleybal", zegt bondscoach Avital Selinger. "Het is de bedoeling dat jonge talentvolle dames hier in deze extra trainingssessies laten zien wat ze kunnen. Hier kunnen ze extra uren maken die hard nodig zijn om internationale potentie te krijgen en kunnen wij tegelijkertijd werken aan de punten die wij als volleybalbond belangrijk vinden."

Volgens John Bos, gedeputeerde van de provincie Flevoland heeft dit alles een positieve invloed op de provincie Flevoland. "Flevoland is een samenleving in opbouw en dat is precies wat hier ook gebeurt. Jonge talentvolle speelsters investeren voor de toekomst. De provincie Flevoland wil en kan zich daar prima in verplaatsen."

Dit alles is natuurlijk ook een mooie manier om de provincie Flevoland op sportief gebied op de kaart te zetten. Na het faillissement van Omniworld Volleybal en Basketbal is er een groot deel van de topsport uit Almere weggevallen. Dit samenwerkingsverband zorgt weer voor een nieuwe mogelijkheid tot topsport in de provincie Flevoland, want naast deze extra trainingen zal het nationaal damesvolleybalteam haar thuiswedstrijden in Almere gaan spelen.

Submitter:  Bron: FOK!sport