Hoogerland: "Ik behoor tot de besten"

Afgelopen maanden baarde wielrenner Johnny Hoogerland opzien door in grote wedstrijden mee te gaan met de besten. De Zeeuw zit momenteel net als Raborenner Lars Boom op Curaçao en wil volgend voorjaar meedoen in Luik-Bastenaken-Luik en de Amstel Gold Race.

"Ik weet nu dat ik iets kan. Natuurlijk kijk ik hier nog tegen mannen als Contador, de Schleckies en Hushovd op wanneer ik ze op het strand tegenkom, maar ik durf wel de strijd met hen aan te gaan. In de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik ga ik komend jaar wachten tot bepalende beklimmingen. Ik weet nu dat ik in goeden doen tot de besten behoor," zei een zelfverzekerde Zeeuw.

"In de eerste bergrit in de Vuelta kwam ik vooruit met David Moncoutie. Ik stond ervan versteld dat ik me met hem zo lang vooraan kon handhaven en realiseerde me dat ik voor een ritzege in een bergrit meespeelde. Dat gaf veel moraal, ik wilde niet breken. Ik beet me vast in zijn wiel. Die prestatie gaf mij het geloof dat ik niet een renner ben die bij de eerste zestig gelost wordt als het bergop gaat. Ik kan gewoon in een mooie groep blijven."

Boom staat versteld hoe Hoogerland in een jaar gegroeid is. "De manier waarop hij in een jaar voornamelijk bergop is gegroeid, verbaast me enorm," zei de Raborenner over zijn collega. Hoogerland werd op het afgelopen WK veertiende en in de Ronde van Lombardije vijfde. Boom ziet nog doorgroeimogelijkheden voor de Zeeuw. "Al kan Johnny nog korter eindigen als hij langer wacht."