Mercedes blijft McLaren trouw

Mercedes heeft aangekondigd dat het ook de komende jaren samen zal blijven werken met McLaren. Eerder dit jaar waren er geruchten dat het Duitse merk zich bij Brawn GP in wilde kopen en zich wilde ontdoen van McLaren, maar hier is nu geen sprake van.

"Het is een zeer duidelijke beslissing dat we ons voor lange tijd hebben gecommitteerd aan McLaren. Ik moet zeggen dat dit team beter samenwerkt dan ooit tevoren. Aan het begin van het seizoen waren we echt de weg kwijt, maar zeiden we dat we er op de Nürburgring, onze thuisrace, moesten staan. En dat gebeurde," zei de motorsportbaas van Mercedes Norbert Haug.

"Het is niet zo dat je een knop omzet en dat je er dan bent. Er moest veel werk verzet worden en opvallend genoeg heeft McLaren zich een compleet nieuwe stijl aangemeten. Ze hebben geleerd om te anticiperen op wat er gaat gebeuren en ik denk dat de afgelopen vijf tot zes maanden de beste leerperiode is geweest in de geschiedenis van McLaren."

"Om nu te gaan discussiëren over andere opties en zaken op de achtergrond, is niet juist. Er is niks besloten, het enige besluit is dat we hier op onze plek zijn en voor lange tijd partners blijven," zei de Duitser die al sinds 1995 samenwerkt met het Britse team.