Ferrari: "Diffusergate kostte ons het seizoen"

Het Formule 1-team van Ferrari zegt dat de rel om de dubbele diffusers de renstal het seizoen heeft gekost. Het Italiaanse team had moeite om het geheel in de F60 te integreren, waardoor het niet mee kon strijden om de prijzen. Volgend jaar verwacht het team gewoon weer vooraan te staan.

Na de Grand Prix van Hongarije stopte Ferrari de ontwikkeling van de F60 en begon het aan de auto voor 2010. Deze schijnt nu al een 5% betere aerodynamica te hebben dan de F60, waardoor het team de kansen voor volgend jaar positief inziet. "Het vertrouwen komt omdat we geen gaten in de regels zien waar gebruik van gemaakt kan worden," zei teambaas Stefano Domenicali. "Er kunnen geen discussies meer over ontstaan."

"We besloten net als Ross Brawn twee jaar geleden met Honda deed om alles op het nieuwe project te richten. We doen het anders dan McLaren, omdat onze auto niet geschikt was voor de dubbele diffuser. Daarom hebben we er niet veel tijd meer in gestoken. Daarom ben ik nu als ik naar de getallen van de windtunneltests kijk erg optimistisch."