McLaren-coureurs tevreden in Abu Dhabi

Beide coureurs van McLaren waren vrijdag goed op dreef in Abu Dhabi. Lewis Hamilton was de snelste in de eerste vrije training, terwijl teamgenoot Heikki Kovalainen op Yas Marina zijn bolide in de middag als snelste over het asfalt stuurde.

"De hele dag verliep prima," zei Kovalainen. "We hebben in Woking al veel goed werk verricht, dus de balans was meteen goed. We kampten in de eerste sessie wel met een remprobleem. In de middag hadden we het opgelost en hebben we met beide banden veel progressie geboekt. Het circuit is mooi, vlak en kent een goede grip."

Zijn teamgenoot Hamilton denkt dat dit weekend een goed resultaat mogelijk moet zijn. "Het lijkt er op dat we hier competitief zijn en de lange runs zien er goed uit. Het is interessant om van het daglicht naar het donker te gaan. Ze hebben hier goed werk verricht. Het is een mooie baan met veel technische bochten," zei de wereldkampioen van 2008 die één ding minder geslaagd vindt. "Het enige waar ik niet van houd is de tunnel, maar dat is dus een uitdaging."