Barrichello: "Williams zet opgaande lijn in"

Volgens Rubens Barrichello heeft het Formule 1-team van Williams de weg naar boven weer gevonden. Verwacht wordt dat het team uit Grove maandag bekend zal maken dat de Braziliaan en Nico Hülkenberg volgend jaar voor het team zullen uitkomen.

Barrichello wilde in Abu Dhabi niet zeggen of hij voor Williams getekend heeft, maar hij heeft de renstal wel in het openbaar geprezen. "Iedereen kijkt naar Williams, omdat het een van de beste teams is. Ze hebben de weg naar boven weer ingeslagen en ik kijk daar zeker naar."

De Braziliaan wil pas na afloop van het seizoen zijn plannen bekendmaken en hij wil dan ook alleen in een winnende auto instappen. In dat licht gezien is het dan ook vreemd dat Barrichello naar Williams gaat, terwijl Nico Rosberg daar juist vertrokken is omdat het team uit Grove hem geen winnende auto kan leveren.

"Ik wil winnen. Ik hou van snelheid, van inhalen en van de dingen die je hart sneller laten kloppen, namelijk winnen. De drie jaar bij Honda waren daarom ook erg lastig, maar je motiveert jezelf en gaat er weer voor. Ik hoop dat ik volgend jaar in een competitieve auto zit en door kan gaan met winnen," zei Barrichello. "Ik wacht tot het einde van het seizoen om mijn plannen te vertellen. Ik ben er wel uit, maar het is nu niet de juiste tijd om er mee naar buiten te komen."