Geblesseerde Safina mist mogelijk AO

Dinara Safina moest de eerste partij die ze speelde op het officieuze WK in Qatar opgeven. De Russin is sinds deze week weer de nummer één van de wereld, maar rugpijn maakte een voortijdig einde aan haar partij tegen Jelena Jankovic toen het 1-1 stond. De Australian Open is nog een vraagteken.

"Ik heb een beginnend breukje in een wervel van mijn onderrug, het is begonnen als ontsteking", aldus Safina waarmee ze haar opgave verklaarde. "Ik speel al maanden met pijn en onder de pijnstillers. Ik wilde erg graag die nummer één-positie behouden, maar misschien was het beter geweest om na de US Open al te stoppen met dit seizoen." De blessure zou ze in juli opgelopen hebben, en in Doha (Qatar) stortte de Russin in.

"Ik bleef hopen, maar mijn lichaam gaf de strijd op. Ik heb er alles aan gedaan om te spelen. Ik heb gisteren een cortisonspuit laten zetten, maar ik kon de pijn niet meer verdragen", vertelde de 23-jarige tennisster die de baan huilend verliet. Jankovic vond het vervelend voor haar tegenspeelster: "Het is jammer voor haar, ze zei dat ze te veel last had van pijn in haar onderrug."

Niet alleen de eerste plek op de wereldranglijst raakt Safina nu kwijt aan Serena Williams, ook haar deelname aan de Australian Open in januari komt in gevaar. "Als ik de dokters mag geloven, dan ziet het er niet best uit. Wanneer ik dus weer op de baan sta is nog de vraag. Het kan zijn dat ik niet 100 procent fit aan de start van de Australian Open sta, misschien moet ik het zelfs overslaan", vertelde Safina, die de schuld niet bij het hectische seizoen legt.

Een operatie zal niet nodig zijn, zo denkt de Russische: "Een ingreep is niet nodig, het lost zich op met veel rust. Het wordt wel een lange procedure." Wanneer ze dan wel weer te vinden zal zijn op de tennisbaan is nog niet bekend. "Mijn gezondheid is nu het belangrijkst. Ik speel pas weer als mijn rug is hersteld en ik geen pijn of angst meer voel."