Jie en Palyama naar tweede ronde

Bij de Yonex French Open Super Series 2009 - een toernooi met een 'WK-bezetting' - hebben Yao Jie en Dicky Palyama de tweede ronde bereikt. De overige Nederlanders werden uitgeschakeld.

In het enkelspel was er verlies voor Judith Meulendijks, Eric Pang en Rachel van Cutsen. De mixen Paulien van Dooremalen/Ruud Bosch en Samantha Barning/Dave Khodabux werden eveneens uitgeschakeld, net als het dubbel Samantha Barning/Eefje Muskens.

Yao Jie had aanvankelijk geen moeite met Elena Prus. Maar na haar 21-13 winst liep de Oekraïnse snel weg en die voorsprong gaf ze niet meer uit handen: 9-21. Het herstel van Yao Jie was overtuigend. Met 21-10 kwalificeerde ze zich voor de tweede ronde, waarin ze de nummer 23 van de wereld, de Russin Ella Diehl, ontmoet. Yao Jie staat nu nog 24ste op de ranglijst. Donderdag komt er echter een nieuwe lijst uit en de verwachting is dat Jie na haar halve finale in Denemarken enkele plaatsen gestegen is.

Dicky Palyama is met zijn negentiende plaats de hoogstgenoteerde Nederlander op de wereldranglijst. Hij had alleen in de tweede game wat moeite met de Indiër Arvind Bhat: 21-14, 21-19. In de tweede ronde wacht Palyama echter een tegenstander van ander niveau. De Chinees Chen Jin staat immers vierde op de wereldranglijst.

Submitter:  Bron: FOK!sport