Spelers RKC zien af van winstpremies

De spelersraad van RKC heeft uit monde van aanvoerder Wouter Gudde aan de clubleiding laten weten af te zien van de aanzienlijke winstpremies voor het lopende seizoen.

Hiermee schikken zij zich met de eis uit het reddingsplan dat eerder door RKC, in samenwerking met de heren Mandemakers en Berkhof, is opgesteld. "Met deze schikking geeft de spelersgroep een prachtig signaal af naar club, gemeente, supporters en sponsoren. Uiteindelijk zal ieder zijn aandeel moeten leveren in het welslagen van het reddingsplan dat is opgesteld en daarmee in het voortbestaan van RKC. Dit gebaar getuigt van grote klasse," luidt de eerste reactie van manager technische zaken Mohammed Allach en past in de lijn van het voortbestaan van RKC.

Aanvoerder Gudde: "Door akkoord te gaan met slechts een premie voor handhaving, willen wij als spelersgroep laten zien dat wij de club RKC voor haar sponsors en supporters willen behouden. Daarnaast staat er werkgelegenheid op het spel. Doen we dit niet, dan zou het zomaar eens einde verhaal kunnen zijn. We hopen nu dat ook de gemeente voldoet aan de wensen van de gemeenschap en ons voorbeeld volgt."

Submitter:  Bron: FOK!sport