Greuther Fürth knikkert VfB Stuttgart uit beker

SpVgg Greuther Fürth heeft dinsdag in de DFB Pokal voor een grote verrassing gezorgd door VfB Stuttgart met 1-0 te kloppen. De tweede divisionist plaatste zich door deze zege voor de kwartfinales van de Duitse beker.

Stuttgart kent een matig seizoen in de Bundesliga en liet ook in de beker zien dat het stroef draait. Het verlies tegen Greuther Fürthwas al het vijfde op rij voor de ploeg van trainer Markus Babbel die Khalid Boulahrouz de hele wedstrijd op de bank hield. Oud-Stuttgart-speler Bernd Nehrig maakte na een half uur spelen het enige doelpunt.

De blamage voor Borussia Dortmund was mogelijk nog groter. De ploeg kreeg met 3-2 klop van derdedivisieclub VfL Osnabrück. Angelo Barletta was in de eerste helft de grote man voor de thuisploeg met twee goals. Na rust maakte Nuri Sahin al snel de aansluitingstreffer, maar Benjamin Siegert bracht de marge in de 69e minuut weer op twee. Pas in blessuretijd wist Lucas Barrios voor Dortmund nog te scoren, maar de uitschakeling kon daarmee niet voorkomen worden. Hetzelfde lot overkwam Hamburger SV eerder dit toernooi tegen Osnabrück.