Button wil seizoen in stijl afsluiten

Wereldkampioen Jenson Button wil in Abu Dhabi het Formule 1-seizoen in stijl afsluiten. De Brit heeft al sinds de race in Turkije niet meer op de hoogste plaats van het podium gestaan en wil hier verandering in brengen.

Button kreeg bij de vorige race in Brazilië de race in zijn schoot geworpen door zelf als vijfde te eindigen, terwijl zijn titelrivalen Sebastian Vettel en Rubens Barrichello niet genoeg punten bij elkaar sprokkelden om de titelstrijd levend te houden.

"Het is fantastisch dat ik de laatste race in ga, terwijl ik mijn doel, namelijk het winnen van de wereldtitel, al bereikt heb. Daarnaast heeft het team in Brazilië het constructeurskampioenschap al gepakt. We willen nu het seizoen met een goed resultaat in stijl afsluiten en daarbij benaderen we het raceweekend op een iets meer ontspannen manier," zei Button.

De laatste race van 2009 wordt verreden op Yas Marina, een baan die voor alle coureurs nieuw is. "Het is altijd leuk om op een nieuwe baan te rijden. Zeker Yas Marina met een niet gebruikelijke pituitgang en een race dit zowel in het licht als donker wordt verreden. Ik weet zeker dat het in Abu Dhabi een fantastisch weekend wordt en een goede afsluiter van het Formule 1-seizoen 2009 zal worden."