Hoogerland: "Rabo heeft me keihard laten vallen"

Johnny Hoogerland heeft hard uitgehaald naar de Rabobank-formatie. De revelatie van het afgelopen wielerseizoen reed in het verleden voor de juniorenploeg van de boerenleenbank. In 2001 moest hij vertrekken bij de ploeg.

Bij de toen achttienjarige Zeeuw werd een verstoorde verhouding van epitestostron/testostreron ontdekt. Echter bleek dit lichaamseigen te zijn en mag hij sindsdien met een attest rondrijden. Desondanks werd hij door Rabobank uit de ploeg gezet. "Rabobank heeft me keihard laten vallen", zei Hoogerland tegen Sportweek.

Hoogerland kreeg na het incident een slechte naam in de wielerwereld. "Ze hadden de positieve test nooit bekend hoeven te maken. Ze hadden het onderzoek waaruit bleek dat de verstoorde verhouding lichaamseigen was kunnen afwachten. Dan was er nooit iets aan de hand geweest."

De huidige renner van Vacansoleil vertrekt over een paar weken naar Spanje om alweer te gaan trainen voor 2010. "Volgend seizoen wil ik meedoen voor de overwinning in de voorjaarsklassiekers. Als ik grote wedstrijden wil winnen, zal ik wel minder aanvallend moeten rijden. Maar ik vind aanvallen het mooiste dat er is."