Geen kamer meer voor president Bosnië

Regeren is vooruitzien maar dat gaat in Bosnië-Herzegovina niet altijd op. President Zeljko Komsic zou morgen de afsluiting van de klimaatconferentie in Kopenhagen bijwonen. De krant Dnevni Avaz in Sarajevo meldde vandaag echter dat men dat in de Bosnische hoofdstad helemaal vergeten was voor de klimaattopdelegatie hotelkamers te boeken. En nu is er in heel Kopenhagen geen kamer meer te vinden.

Minister van Buitenlandse Handel, Mladen Zirojevic, die eergisteren al in Kopenhagen arriveerde, heeft met moeite ver buiten de Deense hoofdstad een kamer kunnen vinden. Hij slaapt volgens Dnevni Avaz samen met twee lijfwachten op één kamer.

Maar voor president Komsic is er morgen niets meer beschikbaar. Hij slaapt daarom niet in Kopenhagen. Hij vliegt morgenochtend met de rest van de Bosnische delegatie naar de Deense hoofdstad en na het slot van de conferentie vliegt hij meteen weer terug naar Sarajevo.

Er is maar één klein probleem: het vliegtuig wordt gehuurd van de chartermaatschappij Air Pink uit Servië. De president van Bosnië gaat dus naar de internationale conferentie in een vliegtuig dat de vlag van Servië voert. Niet iedereen in Bosnië kan daar om lachen.

Geen kamer meer voor president Bosnië  (foto: ANP)