Nog meer sneeuw op komst

De sneeuw heeft in veel plaatsen al voor overlast gezorgd. Zo hadden we vandaag te kampen met een van de zwaarste ochtendspitsen ooit. De sneeuwval is echter voorlopig nog niet voorbij. Het neerslagveld dat afgelopen nacht in oostelijke richting over ons land trok, zal naar verwachting in zuidwestelijke richting wegtrekken.

Hoewel de sneeuwval minder intensief is, kan er vanavond lokaal nog erg veel sneeuw vallen omdat het sneeuwgebied zich tergend langzaam verplaatst. Met name de noordelijke provincies kunnen nog veel sneeuw verwachten: vijf tot tien centimeter sneeuw. Ook op andere plaatsen in het land bestaat er de kans dat er nog enkele centimeters sneeuw zullen vallen.

De temperatuur zal ook opnieuw zakken door een aantrekkende oostelijke wind. De sneeuw zal hierdoor op de meeste plaatsen blijven liggen. Het verkeer moet er ook rekening mee houden dat er sprake kan zijn van dichte mist later op de dag. Deze mist wordt veroorzaakt door opklaringen op diverse plaatsen in het land. Met name in de kop van Noord-Holland en delen van Groningen wordt mist verwacht.  

Voor morgen en het aankomende weekend wordt er nog meer sneeuwval verwacht in ons land.