YouTube weert anti-comazuipcampagne

Een Britse anti-alcoholcampage, die waarschuwt voor de gevolgen van overmatig alcoholgebruik tijdens de feestdagen, is verwijderd van YouTube. De videosite weert het filmpje omdat de beelden te schokkend zouden zijn.

Het filmpje, gemaakt door de Britse geneeskundige dienst NHS, is gemaakt met een simpele camera om het op een gsm-filmpje te laten lijken. De beelden laten een tienermeisje zien dat na een avondje zuipen midden op straat haar blaas leegt. Nadat ze op straat in elkaar is gezakt, wordt ze getreiterd door een groepje jongens. Uiteindelijk kijkt ze met een bloedend gezicht in de camera.

Het filmpje eindigt met de kreet "Heeft te veel alcohol ooit jouw avondje geruïneerd?". Het filmpje, speciaal gemaakt voor de kerstdagen, is in acht dagen tijd ruim vijftienduizend keer bekeken. Tot vandaag YouTube het filmpje wegens ongepastheid verwijderde.

Alison Pritchard van een afdeling van NHS is woedend over het gewiste filmpje. "Het filmpje beschikt over zwarte humor om te laten zien wat er kan gebeuren als je het tijdens een avondje stappen te bont maakt", verklaart hij. "We willen juist dat men nadenkt over de boodschap van veilig drinken, en een goede keuze maakt tijdens een avondje stappen, en in de kerstperiode in het bijzonder."


Een korte samenvatting van het filmpje, dat nog wel op YouTube staat