Heavy Rain Chronicles en Special Edition aangekondigd

Elke game moet tegenwoordig een goede special edition hebben en na de release ook nog eens downloadable content krijgen. Zo ook Heavy Rain voor de Playstation 3 die volgend jaar verschijnt. Over de DLC en de Special Edition is meer bekend geworden.

De game zal DLC krijgen die 'The Heavy Rain Chronicles' gaat heten. Deze zal scenes bevatten die wat meer van het achtergrond verhaal vertellen van de verschillende karakters in de game. De eerste episode zal de scene zijn die velen al kennen van de demo vorig jaar op de E3 over de vrouw die onderzoek doet in het huis van de man die dieren opzet. Over de tweede episode is nog niets bekend al weten we wel dat episode one en episode two vanaf de release te downloaden zal zijn. Wat de prijs hiervan gaat worden is nog niet bekend.

De Special Edition van de game zal binnenkort bij verschillende winkels in Europa te pre-orderen zijn. Bij deze versie zal de game in een speciale box komen die op zo'n manier is behandeld alsof het lijkt dat hij in de regen heeft gelegen. Deze Special Edition zal vouchers bevatten waarmee verschillende dingen gedownload kunnen worden. Zo zul je de soundtrack en een exclusieve XMB-thema kunnen downloaden en zal er een voucher in zitten om de eerste episode van de The Heavy Rain Chronicles gratis te downloaden.




Heavy Rain zal in februari 2010 verschijnen en is de nieuwste game van Quantic Dream die bekend zijn geworden met de game Fahrenheit. Met Heavy Rain willen de makers een game neerzetten die alleen voor volwassenen is geschikt en die emoties bij de speler moet oproepen. Door de game heen speel je met vier verschillende karakters en alles wat je doet heeft invloed op de loop van het verhaal van die karakters. Gaat er één dood, dan is die ook echt dood.