Take-Two: 'DLC van GTA IV kwam te laat'

Dit zei de baas van Take-Two, Strauss Zelnick, over de content van hun blockbuster GTA IV. Hij duidt hiermee op de uitbredingen The Lost and Damned, The Ballad of Gay Tony en de bundel van beide die in de winkel ligt Episodes from Liberty City. Hij zegt dat Take-Two en Microsoft dachten dat veel mensen hierin geïnteresseerd zouden zijn, maar een combinatie van factoren zou hier een stokje voor gestoken hebben. Zelnick deelde mee wat het bedrijf had kunnen doen om de uitbreidingen succesvoller te maken.

De voornaamste reden waarom de uitbreidingen minder dan de verwachtingen verkochten is omdat de uitbreidingen te laat kwamen. GTA IV kwam uit in april 2008. The Lost and Damned kwam in februari 2009 uit, ruim 10 maanden na het origineel. De tweede en laatste uitbreiding, The Ballad of Gay Tony, kwam in Oktober uit, anderhalf jaar na de release. De GTA IV hype was toen allang weg.

Het combopack van deze DLC die in de winkel ligt, Episodes from Liberty City, verkocht ook niet naar verwachting. Zelnick legt uit dat dit waarschijnlijk komt omdat alleen mensen die GTA IV uit hebben gespeeld dit pakket kochten. Zij wilden meer van de ervaring van GTA IV hebben, anderen die dit niet hebben gehad hebben genoeg aan het origineel. Hij geeft toe dat dit een goede les is voor de toekomst.

Strauss benadrukt dat de uitbreidingen geen mislukking was, alleen zegt hij dat ze pioniers van dit soort DLC zijn. Er is namelijk weinig content zo groot als de uitbreidingen beschikbaar en de prijs schrikt veel mensen af. Hij denkt dat de uitbreidingen nog wel verkocht gaan worden, vanwege de grote levensduur.



Strauss Zelnick