Mega Man 10 deze keer fluitje van een cent met easy mode

Terwijl er al een hoop dingen bekend zijn over dit nieuwe retro-avontuur van deze welbekende held van spelontwikkelaar Capcom (zoals al in het nieuwsbericht van Cengizman stond aangegeven). Zijn er toch nog een aantal andere vernieuwingen aan het licht gebracht. Zo zal Mega Man 10 een zogenaamde easy mode bevatten.

Je zou misschien verwachten dat het spel je hiermee de toegang geeft tot extra power-ups en het er voor zorgt dat er minder vijanden verschijnen in de diverse levels , maar in feite past de easy mode een heel level aan zodat je Megaman veel makkelijker door het level heen kan navigeren.

Het is nogal frappant dat deze easy mode als extra optie is toegevoegd aan Mega Man 10, zeker als je weet dat de Mega Man-serie er om berucht staat dat het zeer moeilijke en uitdagende spellen zijn. Je zou haast zeggen dat Inti Creates (het team achter Megaman 10) dit een beetje heeft afgekeken bij Nintendo (de Super Guide uit New Super Mario Bros. Wii), zodat Mega Man nu ook wat toegankelijker wordt voor de casual gamer.

Hieronder de eerste trailer van Mega Man 10 die aan het einde laat zien hoe de easy mode zijn werk doet zodra je dit activeert.

In het spel heb je overigens niet alleen de keus om als Megaman te spelen, maar ook als Proto Man en een nog onbekend karakter. In eerste instantie leek het er op dat Mega Man 10 alleen via WiiWare van Nintendo te dowloaden zou zijn, maar inmiddels is ook duidelijk dat dit via de Playstation Store en Xbox Live Arcade ook mogelijk zal zijn. Je zal alleen nog even paar maanden moeten wachten, want het spel zal uikomen in maart 2010.