Modern Warfare 2 besmet met 'virus' op Xbox Live

Voor Xbox 360-spelers van Modern Warfare 2 is er slecht nieuws en misschien is het verstandig om de game voorlopig even niet op te starten. Het is namelijk mogelijk dat je geïnfecteerd raakt met een soort virus. Het verspreidt zich op het moment dat je een multiplayer game joined en de host al besmet is. De MW2-profielen van medespelers worden daardoor ook aangepast. De volgende keer dat deze spelers een game hosten zorgt ervoor dat deze het virus ook weer verspreiden. Kortom, dat gaat snel, erg snel.

Het begon allemaal als een mod van de PC-versie. Er was voor gezorgd dat er onbeperkte ammo beschikbaar is en reloadtijden vrijwel nihil zijn. Dit geldt voor alle wapens en perks, inclusief de AC-130 en grenade launcher. Deze mod is op de een of andere manier ook op Xbox Live geslopen en er zijn al verscheidene berichten dat veel multiplayer matches gewoon onspeelbaar zijn.

De techniek erachter is als volgt. Normaal gesproken krijg je een aantal instellingen van de host mee zodat iedereen dezelfde settings heeft. Nadat een game over is, zet de game deze instellingen weer terug naar de originele waardes. Echter, omdat Infinity Ward er niet vanuit ging dat er met een "infinite ammo=1" geknoeid zou kunnen of gaan worden, wordt hier niet naar gekeken. Deze waarde blijft dus permanent aanwezig in het MW2-profiel. Ongetwijfeld zal Infinity Ward met een oplossing komen maar tot dan blijft het oppassen geblazen.

Een workaround schijnt wel te werken. Op het moment dat je dit virus te pakken hebt, zou het voldoende moeten zijn om uit te loggen van Xbox Live en daarna de Xbox 360 te herstarten. Aangeraden wordt om dit direct te doen, aangezien het gevaar theoretisch bestaat dat het Live-account gebanned wordt door het illegaal gebruik van een mod, hoewel Microsoft daar nog geen uitspraak over gedaan heeft. Aangezien het geen moedwillig misbruik betreft zal deze kans waarschijnlijk erg klein zijn.. Voor alle duidelijkheid, dit probleem treft alleen het profiel van MW2 en de multiplayer matches binnen MW2. Er wordt verder niets permanent gewijzigd aan het Live-profiel zelf en persoonlijke gegevens en de Xbox 360 zelf blijven ook onaangetast.