Jan Smit doet geen realitysoaps meer

Het is over, finito, Schluss. Zanger Jan Smit laat geen camera's meer in zijn huis filmen voor een realitysoap. De palingzanger is geschrokken van de berichten over de breuk tussen hem en Yolanthe. Jan begrijpt dat het interessant is voor de media, maar wil toch zijn privéleven meer afschermen.

"Ik heb wel besloten om geen interviews over mijn privéleven meer te geven en realitysoaps doe ik ook niet meer. Je kunt niet verwachten dat ze alleen over je schrijven als alles precies zo gaat zoals jij dat wilt, en dat ze niets schrijven als het minder gaat," aldus de Volendammer in het blad Televizier.

De zanger kreeg in 2005 een Gouden Televizierring voor de soap Gewoon Jan Smit. Daarnaast was hij ook te zien in Jan Smit, De Zomer Voorbij en in De Palingsoap.

Mensen die hopen dat ze Jantje niet meer zullen zien op de televisie worden teleurgesteld. "In 2010 wil ik graag laten zien en horen waar Jan Smit staat. Ik wil gewoon muzikant zijn en een beetje presenteren, meer niet," aldus Jan in het interview.