Zwembond onterecht boos op de NOS

De zwembond KNZB is boos op de NOS. Volgens de bond is er namelijk helemaal geen verslaggever van de NOS naar de Europese kampioenschappen kortebaan in Istanbul gestuurd. En dat terwijl de zwemploeg aldaar het goed doet.

"Verbazingwekkend genoeg heeft de NOS geen enkele verslaggever hier ter plekke. Wij zijn dit gebrek aan belangstelling van de NOS voor onze sport spuugzat"
, staat in een open brief van de gefrustreerde bond aan de omroepen. Onder andere technisch directeur Jacco Verhaeren, KNZB-voorzitter Erik van Heijningen en directeur Jan Kossen hebben er hun krabbel onder gezet.

Wellicht dat er wat chloor in de ogen van de heren zit, maar ze hebben toch niet helemaal goed gekeken. "De zwembond vergist zich", zegt hoofdredacteur Maarten Nooter van NOS Sport. "Wij zijn wel degelijk aanwezig in Istanbul. Onze medewerker Jos van Kuieren doet live verslag voor de radio en maakt interviews voor de televisie. Bovendien zenden we wedstrijdbeelden uit in onze sportuitzendingen."

"Ik heb gezien dat veel andere media niet aanwezig zijn in Istanbul, maar wij krijgen het door de benen. Terwijl wij er wel zijn. Het is een wonderlijke en merkwaardige boosheid van de zwembond", aldus Nooter.

Als de zwembond overigens even op de website van de NOS had gekeken, hadden ze zelf kunnen zien dat er een verslaggever in Turkije is. Aan het eind van dit filmpje is een interview te zien in Istanbul.