'AZ in leven door lopende lening'

AZ leeft nog dankzij een lening van bijna dertien miljoen bij DSB Sport. Deze is op 21 oktober versterkt toen DSB al failliet was. Dit blijkt uit een rapport van curator, dat in handen is van het Algemeen Dagblad. Volgens het rapport heeft AZ aan het einde van dit seizoen een schuld van vijf miljoen euro.
 
Het AD is in het bezit van het rapport, dat in opdracht van de curatoren van DSB is gemaakt. AZ heeft aan het einde van dit seizoen een tekort van minimaal vijf miljoen euro. Door mogelijke tegenslagen kan dit bedrag oplopen tot negen miljoen euro.

De regerend landskampioen blijkt sterk verweven te zijn met andere onderdelen van DSB. De club heeft daardoor met verschillende negatieve invloeden te maken. Er lopen onder meer nog fiscale geschillen met oud-spelers waaronder Abelkarim El Hadrioui en Oscar Moens. Deze kunnen AZ in totaal 4,9 miljoen euro kosten.

De Alkmaarders moeten daarnaast nog wachten of een transferbedrag van Demy de Zeeuw uitbetaald. AZ kan in mei een bedrag van 250.000 euro op de rekening verwachten, maar dan moet de huidige Ajacied een nog onbekend aantal wedstrijden gespeeld hebben in Amsterdam.

Uit het rapport blijkt opmerkelijk genoeg dat de kwaliteit van de zitplaatsen op het terras in het stadion te wensen over laat. Om dit probleem aan te pakken zou er een half miljoen euro geïnvesteerd moeten worden. Door de huidige situatie in he stadion zou AZ omzet mislopen.
 
Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.