Crisis zegen voor De Efteling

Sprookjespark De Efteling in Kaatsheuvel komt dit jaar naar verwachting uit op een recordbezoekersaantal van 4 miljoen. Ten opzichte van vorig jaar is dat een groei van meer dan 20 procent en de omzet stijgt evenredig.

Directievoorzitter Bart de Boer heeft dat vandaag gezegd bij de opening van de Winter Efteling. Voor het komende jaar gaat De Efteling uit van minimaal hetzelfde resultaat.

"We hebben een heel er goed jaar gehad", aldus De Boer in een terugblik op zijn eerste jaar als directeur. Op meerdere drukke dagen moest het attractiepark bezoekers verzoeken om niet meer te komen. Het goede resultaat was reeds aangekondigd door de oudgedienden bij het park die uit het verleden weten dat een economische crisis goed is voor De Efteling. Mensen blijven dichter bij huis. Het sprookjespark is volgens hem bovendien de ideale kans om aan de sores van de crisis te ontsnappen. Opmerkelijk genoeg geven bezoekers nauwelijks minder geld uit tijdens hun dagje uit, constateert de directeur.

De Efteling opende gisteravond het vakantiepark Bosrijk, met een prijskaartje van 52 miljoen euro de grootste investering uit de geschiedenis. Uitbreidingsplannen liggen op de plank maar het bedrijf wil eerst aanzien hoe de bezoekers reageren.

Door de stijgende bezoekersaantallen komt de omzet van het bedrijf uit rond 140 miljoen euro. Precieze cijfers over omzet en winst kon de directie vandaag nog niet geven.

De Winter Efteling blijft open tot 1 februari. Op 1 april 2010 heropent het park om daarna nooit meer dicht te gaan, kondigde de directievoorzitter aan. Met vertraging van een maand gaat op 1 juli 2010 de nieuwste attractie, de houten racerachtbaan Joris en de Draak open.