Weggegooide loterijbriefjes leveren geld op

Er zijn verschillende manieren om aan je geld te komen, maar Jesus Leonardo, houdt er wel een zeer aparte manier op na om zijn gezin te kunnen onderhouden.

Gedurende een groot deel van de dag struint de bebaarde man in Manhattan, New York, rond op zoek in vuilnisbakken naar weggegooide loterijbriefjes. Vervolgens haalt hij die briefjes door automatische scanners die in de gokkantoren aanwezig zijn. Dat dit een lucratieve zaak is, blijkt wel uit het feit dat hij hiermee jaarlijks zo'n € 30.000 verdient.

Veel mensen gooien blijkbaar hun loterijbriefjes zomaar weg in de veronderstelling dat ze niets gewonnen hebben. Van de duizenden die hij vindt, zijn er tientallen waar wel degelijk een prijs op gevallen is. Deze verdiensten geeft hij vervolgens keurig op bij de belasting.

"Dit is mijn leven en mijn job geworden", aldus Leonardo. "Eerst dacht mijn vrouw dat ik gek geworden was, tot ze begon te beseffen dat het wel degelijk geld opbracht. Soms win ik wel tot 135 euro per dag. Na een tijdje vond ze me al lang niet zo gek meer."

Voor een foto van Jesus klik hier.