'Investeerders voor campus Maastricht'

Twee investeerders willen verder met de ontwikkeling van de Campus in Maastricht. Dat zei voormalig directeur Leks Verzijlbergh van woningcorporatie Servatius vandaag voor de regionale omroep L1 in Maastricht.

Verzijlbergh wil niet zeggen met wie hij in gesprek is. Het zou daarbij gaan om twee projectontwikkelaars, onder wie een die is gespecialiseerd in studentenhuisvesting. Deze investeerders zouden de studentencampus willen ontwikkelen zonder Servatius. De corporatie hield het met de Campus onlangs voor gezien omdat de kosten de pan uit rezen. Die kosten dreigden op te lopen van de aanvankelijk geraamde 165 miljoen euro naar inmiddels meer dan 220 miljoen.

Verzijlbergh was bij Servatius degene die de door architect Santiago Calatrava ontworpen Campus in de steigers probeerde te zetten. In mei legde Servatius de bouw van de campus stil. Een maand later stapte Verzijlbergh op, toen de raad van toezicht geen vertrouwen meer in hem had omdat hij meer geld zou hebben uitgegeven aan bouwprojecten dan de bedoeling was. Voor de Campus zijn tot nog toe 180 heipalen de grond in geslagen.