Meisje stopt kat in oven en krijgt 2 jaar cel

Cheyenne Cherry uit de New Yorkse deelgemeente The Bronx moet voor twee jaar de cel in. Het zeventienjarige meisje heeft namelijk de kat van haar vriendin geroosterd in de oven.

Het meisje gaf eergisteren in de rechtbank toe in mei te hebben ingebroken in het appartement van haar vriendin. Na de inbraak bleef ze doodleuk toekijken hoe haar veertienjarige medeplichtige kleine Tiger Lily in de oven schoof. Vervolgens werd de oven op 260 graden gezet en liet men het beestje garen. De jeugdige hoofddader werd in augustus al veroordeeld tot anderhalf jaar jeugddetentie.

De zitting verliep overigens behoorlijk rustig. Tijdens een eerdere zitting stak ze namelijk haar tong uit in de rechtbank en schreeuwde ze: "Hij is dood, trut!" Eergisteren kwam er echter niet veel meer uit dan gemompel.

Cherry verdwijnt voor twee jaar achter tralies. Daarnaast mag ze nooit meer met de eigenares van de poes omgaan en mag ze na haar vrijlating drie jaar lang geen eigen huisdier bezitten. Een groepje dierenknuffelaars heeft teleurgesteld gereageerd op de in hun ogen te lage straf.