PWC: toename fusies industrie

Fusies en overnames zijn wereldwijd in het derde kwartaal van dit jaar fors toegenomen ten opzichte van de voorgaande drie maanden, meldt PricewaterhouseCoopers (PWC).

In de chemische sector werd in het derde kwartaal voor 8 miljard dollar (meer dan 5 miljard euro) aan overnames uitgegeven, een verdubbeling ten opzichte van het tweede kwartaal, aldus PWC. Dit kwam voornamelijk door één grote transactie, de overname van Nufarm Ltd door het Chinese Sinochem Corp voor 2,5 miljard USD. Er werden 17 fusies en overnames in de chemiesector aangekondigd.

In de industriële productiesector steeg het aantal transacties ten opzichte van vorig kwartaal van 10 naar 29. De waarde steeg van 1,8 miljard naar 6,7 miljard dollar.

In de metaalsector werden in het derde kwartaal 20 transacties met een waarde van 3,5 miljard dollar gesloten. In het eerste halfjaar waren dit er 34 met een totale waarde van 74,5 miljard dollar. Dit kwam met name dooréén grote overname, Rio Tinto PLC-Western Australian Iron Ore Assets door het tevens Australische BHP Billiton Ltd voor 58 miljard dollar.
Submitter:  Bron: ANP