Ramadan als smoes om aan tieten te zitten

Een omlaag gevallen moslim heeft de ramadan aangevoerd als verdediging in zijn proces. Abdul Majid Qazizada uit het Australische Ryde deed tijdens zijn werk herhaaldelijk een greep in de boezem van een gehandicapte vrouw. Volgens de islamitische taxichauffeur zat de nood nogal hoog, omdat 'een man tijdens de ramadan zelfs z'n eigen vrouw niet mag aanraken'.

De 51-jarige Qazizada werd vandaag schuldig bevonden wegens aanranding van een 23-jarige vrouw met hersenverlamming en epilepsie. De man beweerde echter een vrome moslim te zijn die aan het vasten was toen de aanrandingen vorig jaar september plaatsvonden. "Mannen mogen tijdens de ramadan niet eens hun eigen vrouw aanraken", verdedigde hij zich.

Het slachtoffer reed na het stappen met de taxi van Qazizada naar huis. Eenmaal op de oprit deed de chauffeur net of hij haar wilde helpen uitstappen, maar raakte hierbij telkens haar borsten aan. Na de aanranding wenste hij haar een goede nacht en reed weg.

De vrouw is blij dat haar belager wordt berecht. De man is inmiddels op borgtocht vrijgelaten, in afwachting tot de volgende zitting op woensdag.